Blog

Dia mundial de la ràdio

Hui, 13 de febrer, es celebra el dia mundial de la ràdio. Per a commemorar-ho volem recordar al valencià Julio Cervera Baviera, que va nàixer a Sogorb (València) en 1854 i va ser militar i científic. Va treballar durant 3 mesos en 1899 amb Guillermo Marconi i el seu ajudant George Kemp.

Julio Cervera seria, segons la tesi d’Ángel Faus basada en dues patents inèdites a Anglaterra i Alemanya, l’inventor del primer sistema tècnic de la ràdio: “l’inventor de la ràdio no és Marconi, ni John Ambrose Fleming, ni Lee de Forest, Fesseden o David Sarnoff, sinó l’espanyol Julio Cervera Baviera”.

Durant 1901 i 1902 Cervera va mantindre emissions regulars de veu sense cables entre Tarifa i Ceuta i Xàbia i Eivissa. Marconi va utilitzar la telegrafia sense fils en 1898, no obstant això, es limitava a transmetre senyals, no sons, i aqueixa és la clau per la qual Julio Cervera es va adelantar en onze anys com a inventor de la ràdio a Marconi, doncs no va ser fins a 1913 que el segon va treballar en la ràdio.

El 22 de març de 1902, va fundar a Madrid la Sociedad Anónima Española de Telegrafía y Telefonía sin Hilos i va registrar les seues patents d’enginyeria davant el notari Antonio Turón i Biscá.

*Dades extretes de “España ilustrada“, consultar aquesta web i/o la wikipedia per a més informació.

 


Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.