Blog

Ones de llum ‘retorçades’ en la fibra òptica

La tecnologia no deté mai el seu avanç. Encara ara, quan la fibra òptica se’ns antoja quasi sense límits, apareixen noves possibilitats. Una recerca publicada en Nature Communications arreplega el desenvolupament del “primer dispositiu nanofotònic del món” que mitjançant l’ús d’ones de llum amb forma d’espiral (Moment Orbital Angular o OAM) permetrà augmentar la velocitat i l’ample de banda en més de cent vegades.

El dispositiu desenvolupat detecta un ampli rang de llum OAM i està dissenyat per a “separar diferents estats de la llum OAM en un ordre continu i decodificar la informació portada per la llum retorçada”, segons expansion.com, a més els materials emprats són compatibles amb la tecnologia basada en silici.

Més informació ací.


Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.