Blog

Resum de la Trobada d’Alacant – Smart Alacant

El 28 de novembre va tenir lloc el “Trobada de les Telecomunicacions d’Alacant“organitzat per el COITCV/AVIT amb la col·laboració Universitat Miguel HernándezUniversitat d’AlacantEncaminaTyris IA i A3P Integració digital.

L’acte va ser inaugurat per Sra. Carolina Pascual, degana del COITCV, i D. Miguel Torres, Director Territorial de Banc Sabadell. La ponència de D. Alberto Díaz, d’Encamina, amb el títol “La IA com a palanca del món smart”, acoste les possibilitats de la IA als assistents i com poden iniciar-se en aquest camp del coneixement. Després de la ponència, D. David Monzo, de Tyris, i D. Fernando Llopis,  de la UA, van completar la taula redona moderada per Sra. Carolina Pascual. En el debat es va posar de manifest la necessitat de professionals especialitzats en les diferents eines i branques de la intel·ligència artificial, destacant la importància de la formació universitària com a base per a la posterior especialització en funció de les inquietuds de cada professional.

S’ha de destacar els casos d’èxit d’aplicació de la IA per part de les empreses de el Parc AVITD. David Monzo, de Tyris, va exposar els assoliments de la IA en predicció d’avaries de maquinària en la indústria, en accions humanitàries i en millores del medi ambient. D. Alberto Díazva destacar l’aplicació de la IA per a la detecció de casos de bullying en els centres escolars i per a pal·liar els efectes del parkinson.

Com conclusió de la jornada: les possibilitats de la IA són enormes; ja és una realitat el canvi dels perfils professionals demandats; la IA s’ha d’aplicar per a aconseguir beneficis econòmics socials i/o mediambientals; i el més important l’ètica dels professionals i de les empreses que desenvolupen IA és i va a ser cada vegada més important.

Per si t’ho vas perdre, pots veure les fotos de la Trobada Alacant 2018 ací.


Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.