Blog

La Generalitat elimina les taxes al desplegament de fibra òptica en les carreteres

Des del COITCV es va analitzar la situació del desplegament de xarxes d’última generació a la Comunitat Valenciana a la fi de 2016 i aquest estudi es va revisar i va actualitzar a l’abril de 2018, proposant diverses mesures per a la disminució de la bretxa digital geogràfica i el compliment de les exigències d’Europa en la nostra regió (Informe conectivitat CV – abr18). Aquestes propostes van ser molt bé acollides per GVA i des de llavors s’està treballant en aquesta linéa. Com a primer assoliment han sigut eliminades les taxes a les instal·lació de conduccions destinades a telecomunicacions en zones de domini públic de les carreteres d’àmbit autonòmic, amb la finalitat d’impulsar el desplegament de xarxes NGA.

Aquesta mesura afavorirà principalment a l’àmbit rural i polígons industrials, on el cost dels llargs tiratges de conduccions (agreujades per els 43 euros per metre lineal de taxes) feien que el desplegament de fibra distara molt dels objectius marcats per la Unió Europea per al 2020.

Tens la nota de premsa de la Generalitat ací.


Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.