Blog

Blockchain per a democratitzar el big data

Les dades són el petroli de la societat de la informació. La quantitat de dades generades al dia es calcula en 2,5 trilions i la xifra segueix en augment encara que actualment solament s’explota un 5%. Veient el potencial per explotar, s’entén que el mercat del big data i l’analítica de negoci siga mirat amb molt interès per les empreses i amb cert recel pels usuaris.

Gràcies al blockchain es pot construir un ecosistema de dades en el qual persones i empreses convisquen i isquen guanyant. Es podria crear un mercat de dades en el qual usuaris i empreses compren i venguen les dades, compensant als generadors de dades i eliminant arbitrarietat en els preus, així com verificant l’autenticitat de les dades.

Això almenys és el que consideren possible i factible en aquest article.