Blog

El Consell crea una societat mercantil per a la prestació de serveis de telecomunicacions i certificació electrònica

El Ple del Consell ha aprovat la creació d’una societat mercantil per a la prestació de serveis de comunicacions electròniques i de serveis de confiança en les transaccions electròniques, dependent de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

“Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació, SAU” és una societat mercantil del sector públic instrumental amb la qual la Generalitat es dota, per primera vegada, d’una entitat capaç d’operar i explotar de manera integral els seus centres i xarxes de telecomunicacions.

Pràcticament, totes les comunitats autònomes expliquen ja amb una entitat d’aquest tipus, atès que la legislació estatal estableix que les Administracions només poden operar en l’àmbit de les telecomunicacions mitjançant una entitat pública amb comptabilitat separada que actue com a operador de telecomunicacions.

A causa del caràcter estratègic i al gran valor que tenen les infraestructures i xarxes de titularitat de la Generalitat, la seua explotació permetrà la recepció d’ingressos significatius per a realitzar millores que li permeten abordar tant els serveis que ofereixen als seus departaments interns, com a futurs clients externs.

En particular, es preveu que la societat puga escometre, a curt termini, la renovació tecnològica i l’ampliació de la xarxa de difusió del múltiplex autonòmic i la ràdio pública autonòmica que utilitzarà la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals (CVMA).

Xarxes 5G

Amb la creació d’aquesta societat, la Generalitat avança, així mateix, en la racionalització del sector públic, integrant en una única entitat funciones que estaven disperses en diferents organismes. En particular, la societat assumirà els serveis que presta l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV), que estaven delegats temporalment en l’Institut Valencià de Finances (IVF).

cal destacar que, a més del seu caràcter operatiu, la nova societat “Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació S.A.O.” constituirà una de les principals eines de les polítiques de telecomunicacions del Consell.

Com a operador i a preus públics, podrà posar a la disposició de la resta d’operadors infraestructures públiques com les torres que són de la seua titularitat, per a afavorir el desplegament de xarxes de banda ampla com les xarxes 5G, considerades infraestructures clau per a la vertebració del territori i la lluita contra la despoblació, impulsant el canvi de model econòmic cap a un basat en la innovació i el coneixement.

Font: Nota premsa GVA


Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.