Blog

Resum de la XIX Trobada Telecomunicacions d’Alacant “Les Telecomunicacions davant la COVID-19”

El passat 1 de desembre, es va celebrar la XIX edició de la Trobada Telecomunicacions d’Alacant sota el lema “Les Telecomunicacions davant la COVID-19”. La Trobada de les Telecomunicacions d’Alacant ha sigut organitzat pel COITCV/AVIT en col·laboració amb la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

L’obertura institucional va ser a càrrec de l’Honorable Dª. Carolina Pascual Villalobos, Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, qui va destacar la importància del sector, del que ha aportat i pot aportar en aquesta situació, la capacitat d’adaptació, les magnífiques xarxes de comunicacions amb les quals comptem i la importància de la multidisciplinaridad de l’esdeveniment.

D. César Morillas Barri, Vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de la C. Valenciana, i Dª. Marta Mateu Arce, Vicegerent en Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació (ISTEC) en GVA, van ser els moderadors de les taules redones que es van realitzar.

D. Alberto Nájera López, Coordinador de la Unitat de Cultura Científica i Innovació UCLM Divulga, Dª. Rosalía Major Rodríguez, Presidenta de l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant i  Susana Bañuelos Llamas, Degana del Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació de la C. Valenciana, van debatre sobre les «Faules i desinformació en la societat hiperconectada». Una taula molt interessant on es va destacar la manipulació, les faules, el 5G i l’important que és combatre les fake news des del coneixement, la ciència, la tecnologia i el pensament crític.

D. José Manuel García Duarte, Director general de Tics de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, D. Juanjo Ruiz Martínez, Rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i D. Ferrán J. Verdú Monllor, Vicerector de Campus i tecnologia de la Universitat d’Alacant, van realitzar la taula redona sobre «La resposta del sistema educatiu enfront de la situació provocada per la pandèmia». Una taula que va posar en relleu la importància d’estar preparat digitalment i l’ús de les tecnologies habilitadores. Va destacar l’esforç realitzat des de les institucions per a reinventar els sistemes docents i aconseguir minimitzar els efectes de la pandèmia permetent donar continuïtat a la formació i comunicacions.

La clausura de l’esdeveniment la va realitzar D. Sergio Riolobos Anglés, Degà COITCV, posant fermall final a una Trobada de les Telecomunicacions marcat per la COVID-19.

Des del COITCV/AVIT volem agrair la inestimable col·laboració de la Universitat Miguel Hernández (UMH) i la Universitat d’Alacant (UA) en l’organització d’aquesta trobada; a la Generalitat Valenciana (GVA) pel seu suport i participació; i als ponents i assistents. Gràcies a tots, heu aconseguit de nou que l’acte siga un èxit i complisca amb el seu propòsit d’impulsar el sector de les telecomunicacions i les tecnologies habilitadores digitals a la província d’Alacant.

Si no vas poder assistir, t’esperem l’any que ve. No t’ho perdes!


Publica el comentari

You must be logged in to post a comment.

Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a tus hábitos de navegación. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.