Actualitat

Selecció de notícies tecnològiques 15 d’octubre de 2018

T’enumerem a continuació la selecció de notícies tecnològiques recopilades per l’àrea de comunicació de el COITCV/AVIT .

 • WEl Govern veu el 5G com una oportunitat per a industrialitzar Espanya i recuperar competitivitat
 • Les dones espanyoles tenen un futur encoratjador en el sector tecnològic
 • Les claus de la disrupció tecnològica
 • El futur de la realitat virtual i augmentada està en les fàbriques
 • Pot un robot experimentar el mateix que un humà?
 • Les 10 tecnologies emergents, segons el MIT
 • LPLD SPACE, els transportistes de l’espai

Consulta les notícies tecnològiques del COITCV/AVIT completes ací.


Beca per a desenvolupar un projecte de recerca sobre Digitalització i Inclusió social

La Fundació Cotec per a la innovació i Google han segellat una aliança pionera per a desenvolupar un projecte de recerca sobre les possibilitats que ofereix la digitalització com a eina d’inclusió social. La col·laboració permetrà desenvolupar per primera vegada a Espanya el programa d’impuls a la recerca Google Fellowship.

En el marc d’aquesta aliança s’oferirà un contracte d’ajuda a la recerca de sis mesos. Els interessats a presentar una candidatura hauran de presentar el seu projecte abans de l’11 de novembre.

L’aliança pretén analitzar la relació entre el desenvolupament tecnològic i la desigualtat, identificar els potencials impactes de la digitalització i les seues implicacions en termes d’equitat social, així com proposar recomanacions de polítiques públiques o accions que permeten tant reforçar la inclusió, com promoure un desenvolupament tecnològic inclusiu en els diferents àmbits socials i econòmics (laboral, educatiu, social, relacions personals, entre uns altres).

El projecte de recerca per al qual Cotec cerca candidats es desenvoluparà entre gener i juny de 2019, amb base en la seu de Cotec, a Madrid. La convocatòria està oberta a candidats de qualsevol nivell educatiu i en qualsevol àrea de coneixement. Tota la informació està disponible en el següent enllaç: Bases i Formulari.


FHT – “Telefonia Rural”

El Fòrum Històric de les Telecomunicacions (FHT) organitza la jornada “Telefonia Rural” dins de el Cicle d’Innovacions Pròpies amb el qual el Fòrum mostrarà en diferents jornades i publicacions el resultat de fer coses útils per al desenvolupament general de la Societat utilitzant les tecnologies disponibles i en maduració en aqueix període.

Aquesta primera jornada permetrà conèixer i/o recordar com els enginyers van poder donar resposta a la urgent demanda de comunicació telefònica en el mitjà rural, fent ús amb enginy de les tecnologies emergents en l’època.

Es realitzarà dijous que ve 18 d’octubre a les 18:00h en el Institut de l’Enginyeria d’Espanya (C/General Arrando, 38). Pots seguir-la en directe a través del seu canal de Youtube.

Pots consultar la informació ací.


El Govern aprova la primera convocatòria per a la concessió d’ajudes a projectes pilot de tecnologia 5G

El Govern va publicar el 3 d’Octubre del 2018 en el BOE (Ordre ECE/1016/2018, de 28 de setembre) d’acord amb l’establit en el Pla Nacional 5G,  la primera convocatòria que estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions a projectes pilot de tecnologia 5G.

Els objectius específics de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital es troba l’enfortiment de la competitivitat de les empreses TIC a fi de que les mateixes contribuïsquen a la transformació digital de l’economia i la societat. Per a aconseguir dita objectiva, s’aposta per l’impuls de la I D i en el sector TIC i l’especialització de la intervenció pública en les Tecnologies Digitals Habilitadoras.

Las ajudes tenen com a objectiu facilitar a operadors, subministradors i fabricadors d’equips i indústria en general, començar a adquirir experiència amb aquesta nova tecnologia, així com explorar noves funcionalitats d’aquesta, tot açò amb la finalitat de contribuir al sorgiment d’un ecosistema 5G.

En el procediment de selecció podran participar empreses o unions temporals d’empreses constituïdes a aquest efecte. El beneficiari serà el responsable de l’execució del projecte i de justificació de les despeses.

Pots consultar tota la informació en el BOE.


Selecció de notícies tecnològiques 8 d’octubre de 2018

T’enumerem a continuació la selecció de notícies tecnològiques recopilades per l’àrea de comunicació de el COITCV/AVIT .

 • Web Summit es queda a Lisboa amb un cànon de 6 milions més que el proposat per València
 • Noves tecnologies, les grans transformacions de l’educació actual
 • El Govern obri l’aixeta de les ajudes per a projectes 5G
 • IA i robòtica en l’empresa: cap a on anem?
 • Hisenda planteja gravar amb un 3% a les grans tecnològiques
 • Investigadors valencians i l’ús de les tecnologies mòbils intel·ligents
 • La UV obrirà un grau en Big Data aplicat a la gestió empresarial

Consulta les notícies tecnològiques del COITCV/AVIT completes ací.


Congrés d’Edificis Intel·ligents IoT

El Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació (COIT), organitza el congrés “Telecomunicaciones en edificis intel·ligents”, sota el lema: IoT, L’internet de les coses, “o2018Congress on Telecommunications in Smart Buildings”.

Durant una jornada s’abordarà la temàtica de la connexió de l’edifici com un ens més de la ciutat. La implantació dels nodes IoT en els edificis, suposaran un canvi important quant al concepte del propi edifici com a objecte intern de la ciutat intel·ligent, receptor i generador d’informació útil per a la seua gestió, així com per a la gestió de la Smart City.

El Congrés estarà obert als sectors de l’arquitectura i l’enginyeria, amb la participació de professionals i experts de tots dos sectors. També es comptarà amb la participació de destacats responsables de l’àmbit de l’edificació. Aquest Congrés compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (COAM).

El congrés es realitzarà en el auditori del COAM (C/ Hortaleza 63, 28004, Madrid, Espanya) el pròxim 25 d’octubre de 2018 a partir de les 9:00h. Consulta tota la informació i realitza la teua inscripció ací.