Actualitat

Selecció de notícies tecnològiques 15 de juliol de 2019

T’enumerem a continuació la selecció de notícies tecnològiques recopilades per l’àrea de comunicació de el COITCV/AVIT .

 • La Comunitat Valenciana, en una posició “immillorable” per a liderar la transformació digital
 • Experts diuen que la tecnologia millora la vida
 • Narcís Cardona, Javier Calp i Autis Enginyers, premis Telecomunicacions
 • Javier Calp premie Teleco Honoris causa en la NTV
 • Una revolució, una oportunitat
 • NTV 2019 Galeria de Fotos València Plaza
 • Experts parlen de 5G, Indústria 4.0 i Intel·ligència Artificial

Consulta les notícies tecnològiques del COITCV/AVIT completes ací.


21 Premis i Nit de les Telecomunicacions Valencianes 2019

Ahir, 11 de juliol del 2019, va tenir lloc la XXI edició dels Premis i Nit de les Telecomunicacions Valencianes, organitzada pel COITCV, l’ETSIT-UPV i la GVA, patrocinada per Cellnex/adesal , HPE-Intel, Indra-Minsalt, Orange, Sothis, Telefónica i Vodafone.

I la col·laboració de Cisco, Colt, Etra, Everis, Fujitsu, Huawei, IBM, Informàtica el Tall Inglés, La Mútua, Dimensió Data, NTT, Prosodie, Xarxa Hat, Sopra i Verne.

En el marc de la NTV2019 va tenir lloc d’una banda, l’acte del matí obert al públic on els assistents van gaudir de les ponències tecnològiques sota el lema “una oportunitat”, podent conèixer totes les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la mà d’experts del sector. Veure galeria fotogràfica

D’altra banda, va tenir lloc en l’Hemisféric la Cerimònia de lliurament de Premis i el Sopar de gala, on comptem amb la presència del Molt Honorable Sr. D Ximo Puig, l’Honorable Dra. Sra. Carolina Pascual, l’Honorable Sr. D. Vicent Soler, l’Excmo.Mgmo. Rector Francisco J. Moram la Il·lma. Sra. Dña Marta Balenciaga,  l’Il·lm. Sr. D. Ferran Machí Canut, des de l’organització volem donar les gràcies a tots els patrocinadors i assistents per fer possible aquesta nit tan especial per a les Telecomunicacions Valencianes i la nostra enhorabona a tots els premiats. Veure galeria fotogràfica.

En el canal youtube de la #NTV2019, pots veure ja la Gala dels Premis de la XXI edició de la Nit de les Telecomunicacions Valencianes, i iresmos pujant els videos dels premiats, les entrevistes a les empreses patrocinadores i la jornada TIC Tecnològic “Una oportunitat”.

Si no vas poder assistir, esperem explicar amb tu per a l’any que ve.

Totes les novetats #NTV2019 ací.


VALÈNCIA 5G: De l’Evolució a la Revolució

Levante-EMV organitza la jornada: VALÈNCIA 5G: De l’Evolució a la Revolució, es realitzarà el pròxim 3 de juliol en el Auditori Cubo Blau (Universitat Politècnica de València).

El programa serà:

– 9.30h Obertura de l’acte per part del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
– 9.45h Ponència a càrrec de Francisco Polo, secretari d’Estat per a la societat de la informació i l’agenda digital.
– 10.15h Mesa “Conveni València 5G” amb la participació de Carolina Pascual, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, representant, Ajuntament de València, Francisco Mora, rector de la Universitat. Politècnica de València, Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València. Modera: Narcís Cardona, catedràtic de la UPV i director de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (ITEAM)
– 11h. – 11.20h. Coffee break
– 11.20h Ponència Miguel Ángel Llacunes: “el 5G en perspectiva” Catedràtic de Teoria del Senyal i
Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya. Introducció al 5G i la seua revolució.
– 11.45h Mesa: “Expansió territorial CV 5G”. Participen: Rubén Alfaro, alcalde d’Elda i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rafael Giménez, alcalde de Llaures dels Oms, Albert Cuatrecasas, director general de Cellnex Espanya, Gianni Cecchin, CEO Verne Technology Group. Modera: Gemma Martínez, sotsdirectora i cap d’Economia de Levante-EMV
– 12.30h Ponència Conclusions Global Event per Narcís Cardona, catedràtic de la UPV i director de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (ITEAM)
– 13.00h Tancament Institucional per Carolina Pascual, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Consulta tota la informació ací.


Selecció de notícies tecnològiques 1 de juliol de 2019

T’enumerem a continuació la selecció de notícies tecnològiques recopilades per l’àrea de comunicació de el COITCV/AVIT .

 • Ferran Machí serà el nou degà del Coitcv en substitució de la consellera Carolina Pascual
 • Miguel Ángel Llorente, president de l’AVIT
 • 11 de juliol: Premis i Nit de les Telecomunicacions Valencianes
 • Panorama innovador europeu a la Comunitat Valenciana
 • “L’objectiu és crear a Alacant un ecosistema que concentre talent”
 • %o2018Terminator%o2019 haurà d’esperar, però la intel·ligència artificial ja està ací?
 • Nou vehicle de la Policia que reconeix 400 matrícules per minut

Consulta les notícies tecnològiques del COITCV/AVIT completes ací.


Jornada CDTI-IVACE Inversió Empresarial en I+D+I

IVACE organitza el 4 de juliol en la Ciutat Administrativa 9 d’octubre, la Jornada ‘CDTI-IVACE Inversió Empresarial en I+D+i’, en el marc del conveni de col·laboració que l’IVACE té subscrit amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, per a informar sobre noves modalitats d’ajuda directa per al finançament de projectes d’I+D+i.

El objectiu d’aquesta jornada és impulsar el desenvolupament de la innovació i la indústria i, en concret, facilitar l’accés al finançament dels projectes d’I+D+I. Des del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Pots consultar tota la informació i inscriure’t ací.


Publicat el RD 391/2019 amb el Segon Dividend Digital

A causa del millor aprofitament de les freqüències que ens va portar la TDT part de les freqüències usades anteriorment es van alliberar per a telefonia mòbil (des dels 790 MHz fins als 862 MHz) i es va anunciar un futur proper en què s’anaven a alliberar més freqüències.
Com ja es venia advirtint per fi ha arribat amb la publicació del RD 391/2019 l’esperat Segon Dividend Digital. Amb el nou Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre s’alliberen els canals 49 i superiors que anteriorment estaven assignats a TDT i passaran a usar-se per a 5G, limitant-se als 694 MHz la freqüència superior per a ús de TV.
L’anunci és molt important per als projectes d’ICT, tant nous com en execució, que han d’adaptar-se a les noves freqüències i canals, en el propi RD 391/2019 estan consignades les noves freqüències assignades. També està ja adaptat el projecte guia Col·legi que teniu disponible en la part privada de la web.